Historie

Tandartspraktijk aan de Gasthuislaan 10 in Velp

Tandartspraktijk aan de Gasthuislaan 10 in Velp.


In 1974 begonnen mijn ouders, tandartsenechtpaar Ton en Helmie Schellekens, hun tandartspraktijk aan de President Kennedylaan in Velp. Zes jaar later verhuisden ze naar het karakteristieke pand aan de Gasthuislaan 10 in Velp, waar ik in 2010 de praktijk van hen overnam.

Renier van den Boomen kende ik uit mijn studietijd en daarna volgden we samen verschillende specialistische cursussen in de restauratieve tandheelkunde. Omdat wij elkaar zo goed aanvoelden en -vulden, besloten we in 2012 de praktijk samen voort te zetten onder de naam Schellekens & Van den Boomen Tandartsen.

Steeds meer patiënten meldden zich bij de praktijk die steeds meer uit zijn jasje begon te groeien. We hadden aan de Gasthuislaan maar twee behandelruimtes, wat betekende dat we patiënten soms wel drie maanden op een (niet-spoedeisende) vervolgbehandeling moesten laten wachten. Ruimte voor een mondhygiëniste was er niet, waardoor we patiënten moesten doorverwijzen. Omdat mijn ouders ook in het pand wonen, was een verbouwing niet mogelijk: die zou ten koste gaan van hun leefruimte. We beseften dat er maar een ding op zat: verhuizen. Ons oog viel op het voormalige koetshuis – dat lange tijd als garage in gebruik was – op de kruising van de Beekhuizenseweg en de Zutphensestraatweg in Velp. We kochten het, lieten het slopen en er een nieuwe kliniek bouwen.

 

Tandartsenpraktijk aan de Beekhuizenseweg 2 in Velp

Tandartsenpraktijk aan de Beekhuizenseweg 2 in Velp.


Op 1 januari 2014 verhuisde de praktijk naar de nieuwe kliniek en daarmee is een groot aantal wensen in vervulling gegaan. We beschikken nu over een modern pand dat aan alle eisen van deze tijd voldoet. De kliniek heeft zeven behandelruimtes, zodat de tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten tegelijkertijd hun behandelingen kunnen uitvoeren. Er is ruimte genoeg om verder te groeien en doorverwijzen naar bijvoorbeeld een mondhygiëniste is er niet meer bij. Algemene en esthetische tandheelkunde, parodontologie, Implantologie en mondhygiëne: vrijwel alle tandheelkundige behandelingen kunnen wij nu onder één dak aanbieden.

Luuc Schellekens

Wij zijn aangesloten bij:
KRT
KNMT
Zorgkaart Nederland

Schellekens & van den Boomen
Beekhuizenseweg 2
6881 AJ Velp

info@tandartsvelp.nl
026-3620333
Facebook
Instagram